dissabte, 19 de febrer del 2011

Unes hores amb Komagata + 10 viatges i 1 somni... a Itàlia!

Fa mesos, diria que més d'un any i mig, ens vam comprar "Little Tree" de Katsumi Komagata: una delícia imprescindible d'un dels il·lustradors japonesos més innovadors i elegants del moment. En aquells moments estava en ple porcés del llibre 10 viatges i 1 somni, i com a petit homenatge, vaig incloure el seu nom a l'estació de metro d'una de les darreres pàgines del llibre (amplieu la foto i ho veureu).
Aquest matí, Komagata ha fet un workshop a Barcelona, organitzat per Tantàgora, al qual he pogut assistir i gaudir com un infant: els assistents han fet feines extraordinàries! A més a més, gràcies al traductor català/japonès, li he pogut regalar personalment al mestre l'edició en francès. Quan ha vist el seu nom al dibuix del pop-up, s'ha fet un tip de riure!

Hace meses, diría que más de un año y medio, compramos "Little Tree", de Katsumi Komagata: una delicia imprescindible de uno de los ilustradores más innovadores y elegantes del momento. En esos días estaba en plena ejecución del libro 10 viajes y un sueño, y como pequeño homenaje, incluí su nombre en la estación de metro de una de las últimas páginas del libro (ampliad la foto y lo vereis).
Esta mañana, Komagata-san ha hecho un workshop en Barcelona, organizado por Tantàgora, al cual he podido asistir y disfrutar como un enano. ¡Los asistentes han hecho unos trabajos extraordinarios! Además, he podido regalar al maestro Komagata (gracias al traductor japonés-catalán) la edición francesa del libro. Cuando ha visto su nombre en la ilustración del pop-up, se ha echado a reír!

Il y a quelques mois, on dirait que plus d'un an et demi, on a acheté "Litlle Tree", de Katsumi Komagata: un des meilleurs (et plus élegants) illustrateurs japonais du moment. Dans ceux jours-là, j'étais en train de réaliser le pop-up "De rêves et de voyages", et, comme un petit hommage, j'ai inclus son nom sur la gare du métro d'une des dernières pages du livre (cliquez sur la photo et regardez.) Ce matin, Komagata a fait un workshop à Barcelone, organisé pour Tantàgora, auquel j'ai participé et jouir: leur participants ont fait des choses extraordinaires! D'ailleurs, grâce au traducteur japonais/catalan, j'ai offert en cadeau au maître Komagata l'édition en français. Quand il a vu son nom sur le pop-up, il a beaucoup ri!D'altra banda, dir-vos que el llibre 10 viatges i 1 somni està a punt de sortir a Itàlia!
Por otro lado, deciros que el libro 10 viajes y un sueño está a punto de salir en Itália!
D'ailleurs aussi, savoir que le livre De rêves et de Voyages sera publié bien tôt en Italie!

15 comentaris:

Anònim ha dit...

tres interessant, merci

jeam ha dit...

Gràcies per ensenyar-nos el camí cap a altres mons de fantasia!

Flávia Leitão ha dit...

Beau travail! Merci pour le partage du processus de travail!
Très inspirant!

ilustroskop ha dit...

Hola, Xavier,
Felicitats per la versió italiana del llibre.
Jo també vaig anar al taller del Komagata (al familiar, amb el meu fill). Va ser molt divertit i interessantíssim. El Komagata és una persona encantadora, amb molt sentit de l'humor i una gran capacitat comunicativa. Vaja... Va ser un encert fer mans i mànigues per anar-hi.

Una abraçada!

Agnès

Carolina ha dit...

Gràcies per apropar-nos els moments d'elaboració d'aquests tresors!
És ideal per ensenyar a grans i petits.

Xavier Salomó ha dit...

Jordi..! Quan fem un imperial+viena?

Flavia, merci beaucoup. Nous sommen en train de travailler sur le deuxieme pop-up.

Agnès, que bo! Doncs no ens vam trobar de casualitat. Jo vaig anar-hi just desprès que tu... en fi, me n'alegro que us ho passèssiu bé. Treballar amb ell i amb els més petits deu ser molt enriquidor. Segur que va valdré la pena fer un esforç ; )

Carolina, gràcies! Si els ensenyes als teus peques, ja em diràs quina cara fan ; p

Anònim ha dit...

en aquesta pàgina hi ha més d'un homenatge ;-)

Mery Cherry

Xavier Salomó ha dit...

Yes, Cherry... però tan sols els més lletrats i pinyolaires saben veure'l.

Anònim ha dit...

quan ens el vam comprar, amb el Josep ho vam veure de seguida i ens vam fer un tip de riure, aquest cop en honor teu.

Fins aviat!

Cherry

Natascha Rosenberg ha dit...

Pero que suerte!!! Con lo que te gusta Komagata y al final... un workshop! Felicidades por todas esas ediciones en diferentes idiomas.... era de esperar!

Galderich ha dit...

Caram, veig que hauríem d'haver fet una reunió prèvia tipus alcohòlics anònims i presentar-nos com a komagatadictes sense complexos!

Gràcies per ensenyar les tripes del procés. Haurem de buscar aquest llibre.

mOnTy @holasomos7 ha dit...

Quina delicia, felicitats per la vostra feina. Si em deixen ho compartiré al meu blog un dia d'aquest. M'encanta....

Xavier Salomó ha dit...

; ), cherry.

Natascha, realmente fué genial estar con él un rato y poderle regalar el libro.

Galderich, si, si, sense complexes! Ja em diràs què et sembla el llibre si el veus.

Monty, cap problema, al contrari!

Lluna ha dit...

M'encanta veure els moments "secrets" d'un artista. Allo que no es veu i t'imagines...

Gràcies per crear bellesa.

Ana ha dit...

Que bonita historia! Y enhorabuena por el exito de vuestro libro!